IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп ще отмени незабавно Obamacare, ако стане президент на САЩ

Според кандидата на републиканците здравната реформа на Барак Обама е катастрофа

22:43 | 01.11.16 г. 26
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Кандидатът на републиканците Доналд Тръмп заяви, че ако стане президент на САЩ, незабавно ще свика специална сесия на Конгреса, за да отмени и замени закона за достъпно здравеопазване, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

На предизборна проява в предградия на Филаделфия, на които Тръмп много залага, за да спечели демократично ориентирания щат Пенсилвания, републиканецът говори за здравната реформа, въведена от президента Барак Обама.

Кандидатът за Белия дом заяви, че реформата, добила популярност като Obamacare, е катастрофа и трябва много бързо да бъде заменена. Ако това не стане, ще унищожим американското здравеопазване завинаги, каза той, като остави подробните критики към програмата на своя кандидат-вицепрезидент Майк Пенс.

Събитието е част от усилията на Тръмп да насочи вниманието към опасенията около здравния закон и да се възползва от предимството, което смята, че е натрупал пред Клинтън, изправена пред нови обвинения около ползването на личен сървър за имейлите си по времето, когато бе Държавен секретар, коментира Wall Street Journal.

Фокусът на влиянието на здравния закон поведе кампанията в необичайна посока към политическите и икономическите проблеми, които тревожат избирателите, а не към личните нападки, както бе досега.

Във вторник Пенс представи някои от най-ясните практически детайли от кампанията досега, най-вече по отношение на начина, по който ще заменят законът.

Той призна, че възможността на партията му да премахне целия закон зависи от големи мнозинства и в двете камари на Конгреса и каза, че ще има преходен период с цел да се намалят сътресенията, особено върху хора, които в момента биват обхванати от закона.

Коментарите на Тръмп по здравния закон го изправят директно срещу администрацията на Обама, чиито представители рекламираха шумно закона из страната във вторник.

Всичко за изборите в САЩ следете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 14 rate down comment 7
sdar
преди 7 години
Интересноо как Тръмп ще накара американците да работят, след като вече почти цяло десетилетие огромна част от тях се издържат от печатницата им. Това важи с най-голяма сила за цветнокожото население, но не са малко и белите. То е ясно че цялата приказка с печатницата не може да продължи вечно, както стана с 70-те години и парите за Виетнамската намеса, но никой още не смее да предложи път за действие, защото се знае че пътя няма да е лек, може да прилича донякъде на нашия преход и затягане на колани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 13
ТАТО
преди 7 години
Ти си луд като него измислен император ))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 26 rate down comment 2
Jorkata
преди 7 години
Аз пък знам, че е точно обратното. Както и да е - Тръмп е прав за Обамакеър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 3
fri
преди 7 години
В едно от изказванията на ДТ чух, че от Канада масово идвали в САЩ да си правят евтини операции (за смека на бюджета на САЩ)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още