IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп нападна и General Motors заради тяхно производство в Мексико

Новоизбраният президент заяви в Тwitter, че компанията трябва да плаща високи мита, когато внася автомобилите си в САЩ

17:43 | 03.01.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува General Motors заради производството на версия на модел Chevrolet Cruze в Мексико, заявявайки, че американската компания трябва или да прави автомобила у дома, или да плаща тежки мита, съобщава Bloomberg.

General Motors изпраща правена в Мексико версия на Chevy Cruze на американските търговци, без да плаща мита на границата“, написа Тръмп в Twitter във вторник. „Произвеждайте в САЩ или плащайте големи митнически мита!“.

GM започна да произвежда хечбек версия на Cruze в Мексико от миналата есен. Тръмп се нахвърли срещу Ford Motor по време на кампанията си, заплашвайки с 35-процентово мито всички коли, които компанията произвежда в Мексико и връща обратно в САЩ. GM прави по-добре продаваната версия седан на Chevy Cruze в Лордстоун, Охайо.

Говорител на компанията за момента не е отговорил на обажданията за коментар. Базираният в Детройт производител заяви през ноември, че планира да съкрати една от смените в завода в Охайо и да освободи 1200 служители заради слабо търсене на малки автомобили.

Глен Джонсън, представител на профсъюз, който представлява служителите на GM в Охайо, каза в интервю, взето по време на съкращенията, че не знае дали заводът може да произвежда хечбек версията на Cruze. Тази версия се продава в малки количества и вероятно няма да спаси цяла една смяна служители, каза той.

Акциите на GM поевтиняха с 0,4% до 34,71 долара сутринта преди отварянето на пазара в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още