IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street продължава седмицата с ръстове

За втори пореден ден Dow отбелязва повишение от 200 пункта

00:25 | 18.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските пазари успяха да запазят положителното настроение, с което започна търговията и завършиха борсовата сесия на зелена територия във вторник.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average отбеляза ръст от 213,59 пункта до стойности от 24 786,63 пункта благодарение на доброто представяне на акциите на UnitedHealth.

Бенчмаркът S&P 500 нарасна с 1,1% до нива от 2706,38 пункта, като ръстът в технологичния сектор е от 2%. Показателят Nasdaq composite се покачи с 1,7% до 7281,10 пункта. Книжата на Netflix достигнаха до рекордни стойности с поскъпване от 9,2%.

Акциите на компанията бяха с най-добро представяне в индекса S&P 500, което се дължи на потвърждаване на очакванията за печалбата й от първото тримесечие на годината и по-голям от прогнозирания ръст на абонатите.

Книжата на UnitedHealth повишиха стойността си с 3,6%, след като компанията регистрира по-висока от очакваното печалба и увеличи прогнозите си за 2018 г.

Goldman Sachs също отбеляза по-добра от очакваната печалба и приходи за периода януари-март, но въпреки това книжата на банката поевтиняха с 1,7%, след като започнаха борсовата търговия с ръстове.

„Сезонът на отчетите за първото тримесечие започна убедително“, заяви главният пазарен стратег на FBN Securities Джерами Клайн и допълни, че нищо не е от значение за състоянието на ралито повече от способността на компаниите да извличат печалба.

Днешната борсова сесия идва след силно представяне на американските пазари и в понеделник, когато Dow нарасна с над 200 пункта. Борсовата търговия получи стимул, след като притесненията за ескалиране на конфликта в Сирия бяха временно успокоени.

Суровият петрол от вида WTI поскъпна с 0,66% и се търгува за 66,66 долара за барел. Международният бенчмарк Брент отбеляза ръст от 0,38% до 71,69 долара за барел.

На този фон златото отбеляза минимално поевтиняване от 0,01% до 1350,50 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още