IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Electric очаква понижение на паричните потоци през 2019 г.

Акциите на компанията поевтиянват с близо 8 на сто след изказването на главния изпълнителен директор на енергийното дружество лари Кълп

23:00 | 05.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската енергийна компания General Electric Co прогнозира намаляване на свободния паричен поток от своя индустриален бизнес през 2019 г. на фона на продължаващата слабост при енергийното звено, като новината понижи стойността на акциите ѝ с 8%, съобщава Ройтерс. 

Главният изпълнителен директор на GE Лари Кълп заяви, че енергийният бизнес на дружеството ще продължи да бъде разтърсван от проблеми и през тази година, като в същото време обеща да ускори неговото преструктуриране.

Според Кълп свободният паричен поток в индустриалния сегмент като цяло ще бъде отрицателен.

През януари той сподели, че инвеститорите могат да очакват през 2019 г. да отслабне свободния паричен поток в промишлеността заради плана за преструктуриране на подразделенията за електроенергия и възобновяеми енергийни източници, като прогнозира, че потокът отново ще стане положителен в началото на следващото десетилетие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още