IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристин Лагард предложи на новоизбрания египетски президент помощ от МВФ

От началото на годината МВФ обсъжда с Египет програма за икономически реформи срещу финансова помощ от около 3,2 млрд. долара

14:34 | 30.06.12 г.
<p>
	<em>Изпълнителният директор на МВФ Кристин Лагард. Снимка: Ройтерс</em></p>

Изпълнителният директор на МВФ Кристин Лагард. Снимка: Ройтерс

Изпълнителният директор на МВФ Кристин Лагард се обади по телефона на новоизбрания египетски президент Мохамед Морси, за да му предложи помощта на фонда, съобщи говорителка на организацията, цитирана от Франс прес.

Лагард се обади в четвъртък на Морси, за да го поздрави по случай избирането му, което бележи съществен напредък в процеса на демократизация на страната.

Те обсъдиха икономическото положение на Египет и начина, по който МВФ би могъл да подпомогне страната в близко бъдеще, информира говорителката.

Кристин Лагард отново е потвърдила, че МВФ е готов да помага на Египет и с нетърпение
очаква момента да заработи в тясно сътрудничество с властите в Кайро, допълва тя.

От началото на годината МВФ обсъжда с Египет програма за икономически реформи, с която Кайро да се ангажира срещу финансова помощ от около 3,2 млрд. долара.

Трудните преговори бяха блокирани от изборната кампания в Египет при липса на общонационален консенсус по ангажиментите, които страната би могла да поеме.

През април МВФ заяви, че е готов да сключи споразумение с египетските власти, но само ако политическата класа в страната предварително склони на известен брой условия и по-специално да бъде приет закон за финансите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още