IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йенс Вайдман е новият председател на Банката за международни разплащания

Неговият 3-годишен мандат започва да тече от 1 ноември 2015 г.

16:01 | 07.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	Йенс Вайдман. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Йенс Вайдман. Снимка: Ройтерс

Бордът на директорите на Банката за международни разплащания (БМР) има нов председател, става ясно от прессъобщение на международната финансова организация.

За председател е избран Йенс Вайдман, който понастоящем е гуверньор на Централната банка на Германия Bundesbank. Мандатът му е със срок от 3 години, като започва да тече от 1 ноември 2015 г.

Вайдман, който е и член на Управителния съвет на Европейската централна банка, заема мястото на Кристиян Ноайе. Ноайе ще бъде председател на Борда, докато не се оттегли от поста гуверньор на Централната банка на Франция на 31 октомври 2015 г.

Това бе втори мандат за Ноайе, който ръководи БМР от март 2010 г. насам.

По време на заседанието на ръководството на институцията, взело решението да избере Вайдман на 6 септември, членовете на Борда на директорите са отправили искрени благодарности към Ноайе за отличното управление на банката по време на неговия мандат.

Бордът на директорите е отговорен за определянето на стратегията и курса на политиката на БМР, за надзора над ръководството и изпълнението на определени задачи. Бордът се събира поне шест пъти годишно. В момента Бордът на МБР се състои от 21 членове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
охоо тея не си играят батко пескачат и ЕЦБ и направо при най-големите лъвове го туриха този .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още