IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ърнст и Янг България ще консултира Енемона и по Енергиен Проект Ломски лигнити

Консултантската компания ще предоставя услуги във връзка с привличане и продажба на дял от проекта

10:22 | 08.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Ърнст и Янг България ще консултира Енемона и по Енергиен Проект Ломски лигнити

Енемона АД и Ърнст и Янг България ЕООД са подписали писмо за разширяване на обхвата от услуги, договорени през юни 2010, съобщиха от Енемона чрез Бюлетин Investor.bg.

Според писмото, подписано на 4 февруари, Ърнст и Янг България ще предоставя услуги във връзка с привличане и продажба на дял от Енергиен Проект Ломски лигнити.

През юни 2010 Енемона избра Ърнст и Янг България за консултант по продажбата на дяловете си в Ломско пиво АД и Агро Инвест Инженеринг АД.

Тогава бе обявено, че консултантът ще помага и за привличането на инвеститори в проекта за изграждане на ТФЕЦ Никопол, както и в бизнеса с природен газ – Виртуални газопроводи и Неврокоп-газ АД.

Във връзка с напредналия етап на преговори с потенциални купувачи на Агро инвест инженеринг, на извънредно Общо събрание на Енемона миналия месец бе гласувано дружеството да купи от дъщерното си Агро инвест някои недвижими имоти.

Става въпрос за 10 земеделски имота с площ 1 037 дка, върху които са направени проучвания за изграждане на фотоволтаична централа на цена от 204 хил. лв. и офис в гр. Лом срещу 38 хил. лв.

Офисът в Лом (приземен етаж на жилищен блок) е обявен като Информационен център по енергиен проект Ломски лигнити и се очаква да се използва до края на процедурата по оценка на въздействието върху околната среда.

Към края на първото тримесечие на 2010 Енемона притежаваше 99,98% от Агро Инвест Инженеринг, което от своя страна имаше дял от 53,04% в Ломско пиво.

Акциите на Енемона приключиха без промяна вчерашната сесия на БФБ на ниво от 6,80 лв. за брой, което представлява понижение от 4,2% от началото на годината и спад от 26% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 81,2 млн. лв.

Свързани компании:

Енемона АД - привилегировани акции(E4AP)

Енемона АД - Варанти(ZNOA)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още