IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобилният подхолдинг на Еврохолд е продал с 21% повече коли през февруари

Застрахователното поделение на холдинга е реализирало през месеца повишение от 7% в премийния си приход на годишна база, като ръстът при ГО е 62%

11:43 | 10.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Автомобилният подхолдинг на Еврохолд е продал с 21% повече коли през февруари

Авто Юнион Груп ЕАД (автомобилният подхолдинг на Еврохолд България АД) е реализирал продажби на 170 нови автомобила през февруари – ръст от 21% на годишна база, съобщават от Еврохолд чрез Бюлетин Investor.bg.

Пазарният дял на компанията за месеца се е повишил с 1,8 процентни пункта до 12,5% спрямо 10,7% за същия период на миналата година.

Общо за пазара на нови автомобили в България продажбите за февруари 2011 възлизат на 1358 броя – ръст от 3% на годишна база.

Данните са в подкрепа на тенденцията за постепенно възстановяване на пазара на нови автомобили в страната след продължителните спадове, регистрирани през последните две години, се казва в съобщението.

През миналата година Авто Юнион отчете 20% ръст на консолидираните продажби до 104 млн. лв., но нетната печалба спадна със 76% до 722 хил. лв.

ЗД Евроинс АД (застрахователното поделение на Еврохолд) отчита повишение от 7% в премийния си приход през февруари на годишна база до 4,5 млн. лв., като при застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите” ръстът е с 62% до 2,1 млн. лв.

Компанията отчита увеличение на издадените полици по гражданска отговорност, като броят им за периода възлиза на 10 хил. спрямо 7 хил. за същия период на 2010.

Средната цена на издадените полици от Евроинс за февруари се е повишила с 15% на годишна база и достига 212 лв.

Свързани компании:

Астерион България АД -облигации(8AVA)

Еврохолд България АД(EUBG)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още