IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разсрочват eврооблигационния заем на Петрол АД с 5 години до януари 2017 г.

Падежът на непогасените 87 млн. евро от емисията в размер на 100 млн. евро се очаква да бъде удължен при същата лихва

17:19 | 19.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Разсрочват eврооблигационния заем на Петрол АД с 5 години до януари 2017 г.

Очаква се утре облигационерите на „Петрол“ АД да гласуват за удължаване срока на облигационната емисия на компанията с 5 години, тоест до януари 2017 г.

Това съобщи за Investor.bg финансовия директор на компанията Станислав Николаев. Събранието на облигационерите ще се състои в Лондон.

От емисията с оригинален матуритет 100 млн. евро, за изплащане остават 87 млн. евро, които се разсрочват при същите условия като досега, тоест при годишна лихва от 8,375%.

Петгодишните облигации бяха емитирани през 2006 г. на международните капиталови пазари по английското законодателство.

В началото на октомври Петрол АД обяви, че падежът на облигациите е удължен с 3 месеца до 26 януари 2012 г. след одобрението на общото събрание на облигационерите.

Инвестиционният план на „Петрол“ АД предвижда през 2012 г. да бъдат инвестирани общо около 8,5 млн. лв., каза още Николаев.

Средствата ще се използват за модернизиране на обекти на компанията и за изпълнение на изискванията на НАП за измервателни уреди и фискални устройства на бензиностанциите.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още