IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – Фонд имоти АДСИЦ

Дружеството оглави по ръст компаниите от индекса BG40

10:00 | 25.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акция на седмицата – Фонд имоти АДСИЦ

Книжата на Фонд имоти АДСИЦ бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата", след като поскъпнаха с най-много сред компаниите от широкия борсов индекс BG40.

Акциите на дружеството приключиха петъчната търговия на ниво от 0,076 лв. за брой – ръст от 43% спрямо предходната седмица. През последната година книжата на Фонд имоти са спаднали с над 40%, но за последния месец те поскъпват с 90%.

През седмицата в 92 сделки на борсата се изтъргуваха 1,216 млн. акции (5,2% от капитала) на компанията за 66 хил. лв. при средна цена от 0,05 лв. за брой.

Загубата на АДСИЦ-а за първото полугодие на 2012 г. намаля до 269 хил. лв., спрямо 847 хил. лв. за съпоставимия период на миналата година. Подобрението идва от факта, че през 2012 г. не са начислявани разходи за лихви (515 хил. лв. за полугодието на миналата година).

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Собственият капитал към 30 юни 2012 г. е 20,1 млн. лв., като имотите на АДСИЦ-а (Раковски бизнес център, бизнес сграда на Цариградско шосе в София и апартаментен комплекс в Боровец) са оценени на 76,5 млн. лв.

Отчетът не донесе яснота за продажбата на Раковски бизнес център в София на Европейската комисия и Европейския парламент. В него по отношение на проекта е записано, че към момента той има Акт 14 и че е предвиден за продажба. Очакванията бяха за финализиране на сделката до края на 2011 г. 

Фонд Имоти АДСИЦ е в процес на избор на ново обслужващо дружество, след като БенчМарк Груп АД поиска прекратяване на договора за извършване на дейности като такова с едномесечното предизвестие от 3 април 2012 г.

Продължава и битката за контрол върху Фонд имоти АДСИЦ, като едната група е водена от учредители на дружеството, а другата - от пенсионните фондове на Алианц България и Ай Ен Джи.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още