IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на „Софарма Трейдинг“ остават без дивидент за втора поредна година

Поканата за събрание на 3 юни 2022 г. е подадена за вписване в Търговския регистър

09:08 | 21.04.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Аптека на холдинга. <em>Снимка: &quot;Софарма Трейдинг&quot; АД</em></p>

Аптека на холдинга. Снимка: "Софарма Трейдинг" АД

Акционерите на „Софарма Трейдинг“ АД остават без дивидент за втора поредна година, става ясно от текста на поканата за събрание на 3 юни 2022 г., подадена за вписване в Търговския регистър.

Съветът на директорите предлага цялата печалба от 5,24 млн. лв. да остане неразпределена. Предлага се 10% да се отнесат във фонд Резервен, а останалите - в допълнителен резерв. 

Ще се гласува предложение неизпълнителните членове на Съвета на директорите да имат месечно възнаграждение от 2 000 лв., а изпълнителният директор - от 50 000 лв. Също така се предлага на изпълнителния директор Венцислав Маринов да бъде изплатено възнаграждение от 1% от консолидираната печалба на „Софарма Трейдинг“ АД за 2021 г., а изплащането на 40% от сумата се разсрочва за период от 3 години на равни месечни вноски.

Нетната индивидуална печалба за 2021 г. е 5,2 млн. лв., като намалява със 77% от 23 млн. лв. за 2020 г., след сериозни обезценки на инвестиции в дъщерни дружества.

Одитираната консолидирана печалба за 2021 г. още не е обявена, но неодитираната намалява с 30% на годишна база до 8 млн. лв.

Основен акционер с дял от ¾ е „Софарма“ АД.

Акциите на дистрибутора на продукти за здравето „Софарма Трейдинг“ поевтиняват със 17% в последните 12 месеца до 4,88 лв. за акция и 167 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма АД(SFA)

Последна актуализация: 09:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още