IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават остров на Джон Ленън в Ирландия

Островът с размерите на десетина игрища за футбол край западните брегове на Ирландия се предлага за продажба срещу 300 хил. евро

16:30 | 12.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Продават остров на Джон Ленън в Ирландия

Тук можеше да прекарат старините си Джон Ленон и Йоко Оно, но днес остров Дориниш е дом единствено на стада овце и морски птици, пише Bloomberg.

В момента островът с размерите на десетина игрища за футбол край западните брегове на Ирландия се предлага за продажба срещу 300 000 евро, 45 години след като звездата от Бийтълс го купи.

Точно преди да бъде застрелян в Ню Йорк през 1980 г. Ленън възобнови плановете си да си построи къща на острова, преди Оно да го продаде на местните фермери през 1984 г.

Историята на Дориниш, чиято площ е 21 акра, го отличава от останалите острови, предлагащи се за продан в Ирландия в разгара на срива на имотния пазар в страната. Фермерите го продават, тъй като с възрастта им става все по-трудно да отглеждат животни там, твърди агентът Андрю Кроули от Sherry FitzGerald Growley, който отговаря за продажбата. Той не може да уточни колко точно са платили те за острова, но през 1967 г. Ленън го е купил за 1700 паунда.

Връзката с Бийтълс обаче не прави продажбата по-лесна. Дориниш, известен сред местните като "Островът на Бийтълс", е на пазара от средата на юли и все още няма купувач. Цената му е по-ниска от тази на някои къщи в Ирландия по време на пика на имотния балон.

Средната цена за къща в страната през второто тримесечие на годината е била 172 000 евро, или с 53% под нивата от върховата точка на пазара през 2007 г. Островът се предлага без разрешения за строеж. На него все още има следи от руините на стари къщи на моряци от 19 век.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още