IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат на търг китара на Джон Ленън и Джордж Харисън

Уникалният инструмент може да бъде продаден за 200 - 300 000 долара

12:43 | 26.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Предлагат на търг китара на Джон Ленън и Джордж Харисън

Електрическа китара Vox, за която се смята, че е ползвана от Джон Ленън и Джордж Харисън, бижута, подарявани от Елвис Пресли на негови колеги, и възглавница с автограф на Майкъл Джаксън, хвърлена на негов фен от прозореца на хотел в Париж, са сред предметите, които ще бъдат предложени на търг в Ню Йорк на 18-и май, пише Los Angelis Times.

Смята се, че Ленън е свирил на уникалната китара по време на записите на видео клип за песента "Hello Goodbye", а Харисън я е използвал за репетициите на "I Am the Walrus" за филма "Magical Mystery Tour", твърдят от Julien's Auctions, които са организатори на разпродажбата в Hard Rock Cafe на "Таймс Скуеър".

Очаква се уникалният предмет да бъде продаден за 200 - 300 000 долара. По-късно Ленън подарява музикалния инструмент на приятеля си Меджик Алекс Мардас, който придружава Beatles при тяхно пътуване до Индия.

По време на търга ще бъдат предложени и други предмети, свързани с Beatles, като копие от обложката на албума "Yesterday... and Today" от 1966 г., който се очаква да бъде продаден за до 20 000 долара, копие от албума "Please, Please Me", подписано от четиримата членове на бандата, чиято цена може да достигне 50 000 долара и копие с автографи на всичките четирима музиканти на книгата на Ленън "In His Own Write" (20 - 30 000 долара).

На търга "Music Icons 2013" ще бъдат разиграни и предмети на Rolling Stones, Дейвид Бауи, Боб Дилън, Джими Хендрикс, Мадона и други поп и рок звезди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още