IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Time Warner се изстреля нагоре с 87%

Положителните резултати подтикнаха компанията да ревизира нагоре прогнозните си печалби за текущата година

16:28 | 07.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Time Warner се изстреля нагоре с 87%

Печалбата за второто тримесечие на Time Warner Inc. скочи с 87 на сто, подпомогната от приходите от хитовите ѝ филмови заглавия като "Човек от стомана", съобщава The Wall Street Journal.

В периода април-юни щатската компания е отчела обща печалба в размер на 771 млн. долара, или 0,81 долара на акция, в сравнение с 413 млн. долара, или 0,42 долара на акция, година по-рано. Печалбата след елиминиране на еднократните ефекти пък се е изкачила до 0,83 долара на акция спрямо 0,57 долара година по-рано.

Приходите са нараснали с 10% до 7,44 млрд. долара. Изключвайки издателското подразделение, постъпленията са отбелязали покачване с 12 на сто на годишна база.

Анкетираните от Thomson Reuters експерти очакваха печалба от 0,76 долара на акция при приходи в размер на 7,11 млрд. долара.

Ключовото за компанията кино и телевизионно подразделение отчете 13-процентов скок в приходите до 2,94 млрд. долара, воден от хитовите филмови заглавия като "Човек от стомана", "Последният ергенски запой III" и "Великият Гетсби".

Постъпленията на Time Warner от телевизионни мрежи, в това число Turner Broadcasting и HBO, са скочили с 6,8 на сто до 3,84 млрд. долара за приключилото на 30-ти юни тримесечие.

Отстъпление е отбелязало звеното на компанията, занимаващо се с издателски бизнес. Приходите там са се понижили с 2,9% до 833 млн. долара. Като основна причина от компанията изтъкват 7-процентното намаление на месечните абонаментни такси, както и спада в приходите от реклама в размер на 5 на сто.

Положителните резултати подтикнаха Time Warner да ревизира в посока нагоре прогнозните си печалби за 2013 г. с 0,04 долара на акция до 3,28 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още