IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечните финансови резултати на Henkel изненадаха приятно анализаторите

Приходите и печалбата на германския производител на потребителски стоки се повишават благодарение на развиващите се пазари

16:57 | 11.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Приходите и печалбата на германския производител на потребителски стоки Henkel & Co. се повишават през третото тримесечие благодарение на ръста на развиващите се пазари, който се оказва над средния, предава MarketWatch.

Изгладената печалба преди лихви и данъци за периода от юли до септември нараства с 3,1% на годишна база до 693 млн. евро. Това е повече в сравнение със спечелените 672 млн. евро преди година и очакваните от анализаторите 674 млн. евро.

Приходите на производителя на продукти за грижа за косата с марка Schwarzkopf и на праховете за пране с марка Persil се повишават с 1,2 на сто на годишна база до 4,24 млрд. евро. За прираста допринасят добрите резултати на трите подразделения на германския концерн – за перилни препарати, продукти за красота и адхезивни технологии.

Въпреки предизвикателствата пред Русия и Близкия изток компанията потвърждава целта за ръст на продажбите от основна дейност през тази година в интервала от 3 до 5 на сто. Освен това Henkel повишава целта за маржа на печалбата (EBIT) – от 15,5% до малко под 16%.

„Увеличихме продажбите във всичките си бизнес единици и подобрихме още своята рентабилност“, коментира финансовия отчет главният изпълнителен директор Каспер Рорстед.

Към 16:50 часа българско време на борсата във Франкфурт акциите на Henkel поскъпват с 4,3% до 83,1 евро за брой. Цената им от началото на годината е почти без изменение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още