IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Картичка с рисунка на Пикасо бе продадена за 166 хиляди евро

С това продажбата постави световен рекорд за пощенска картичка

16:34 | 21.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Auktionshaus G&auml;rtner Website</em></p>

Снимка: Auktionshaus Gärtner Website

Пощенска картичка с рисунка на Пикасо бе продадена за рекордната сума от 166 000 евро (188 000 долара) на търг в Германия в събота, съобщава Business Insider.

Продажбата поставя „световен рекорд за пощенска картичка“, обяви аукционната къща „Гертнер“, която организира търга.

Картичката е изпратена от известния художник на неговия приятел, френския поет Гийом Аполинер, през септември 1918 година, но не стига до своя получател, защото Пикасо я адресира на испански език.

На задната страна на картичката има рисунка от артиста, която според аукционната къща „може да се причисли към кубическите натюрморти на художника“. Изображението отпред е на югозападния френски град По.

Купувач е трансатлантически колекционер, обявиха още от аукционната къща. С комисионните, крайната цена ще надвиши 200 хиляди евро.

По-рано тази година "Les femmes d'Alger" ("Жените от Алжир") бе продадена на търг на Christie's за сумата от 179,4 млн. долара. С това картината успя да подобри рекорда за най-скъпо продадено на търг произведение на изкуството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още