IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mondelez отбеляза по-силни резултати от очакванията

Производителят на шоколадите Milka прилага план за намаляване на разходите

17:53 | 28.10.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Mondelez International Inc, производител на шоколадите Milka и бисквитите Oreo, отчете по-добри от очакванията печалба и приходи за тримесечието, подкрепени от по-ниските разходи и по-високите органични продажби на развиващите се пазари, съобщава Ройтерс.

Компанията в момента прилага план, с който да намали разходите с около 3 млрд. долара до края на 2018 г., прилагайки различни мерки като отваряне на по-ефективни заводи за производство и бюджетиране на нулева база.

Общите разходи на Mondelez са се понижили с почти 20% през третото тримесечие до 30 септември спрямо същия период на миналата година.

Нетната печалба възлиза на 7,26 млрд. долара, или 4,46 долара на акция, включително печалба от 7,12 млрд. долара след освобождаване от активи от бизнеса ѝ с кафе. През миналата година печалбата на компанията бе в размер на 899 млн. долара, или 53 цента на акция.

Без единичните ефекти печалбата за последното тримесечие възлиза на 42 цента на акция.

Нетните приходи са намалели с 18% до 6,85 млрд. долара, притиснати от по-слабите продажби в Европа – най-големия ѝ пазар. Така компанията отбелязва осмо поредно тримесечие със спад на продажбите.

Според Mondelez органичните приходи са се увеличили с 3,7%, подкрепени от скока от 10,3% на продажбите на развиващите се пазари, като например Латинска Америка и Азиатско-тихоокеанския регион.

Средната оценка на анализаторите бе за печалба от 41 цента на акция и приходи от 6,81 млрд. долара, сочат данни на Thomson Reuters.

Акциите на Mondelez затвориха на ниво от 46,60 долара за брой във вторник. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lareman
преди 8 години
С тези намаляващи приходи така ще се наиграят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още