IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street е разочарован от новините за растежа в САЩ*

Данните не променят намерението на Фед да повиши лихвите, смята анализатор

17:54 | 29.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските акции поевтиняват в началото на търговията в сряда. Инвеститорите са разочаровани от по-слабия от очакваното икономически растеж на САЩ през първото тримесечие, следят финансовите отчети и очакват становището на представителите на Федералния резерв след края на редовното им заседание днес, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,4% до 18 038,40 пункта. Широкият индекс S&P 500 е надолу с 0,34% до 2 107,47 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite губи 0,44% до 5 032,98 пункта.

Данните от деня показват, че брутният вътрешен продукт на САЩ се е повишил с едва 0,2% на годишна база, съобщи Министерството на търговията. Това е огромна стъпка назад спрямо растежа от 2,2% през четвъртото тримесечие от 2014 г. и най-слабият резултат от година насам.

„Като цяло считам данните за разочароващи. Не смятам, че са решаващи обаче, отчасти защото ще бъдат ревизирани“, коментира инвестиционният стратег в Edward Jones Кейти Уарн. „Всичко знаеха, че ще са слаби. Те не променят намерението на Фед да повиши лихвите.“

По отношение на заключенията от заседанието на Фед анализаторите не очакват изненади, тъй като инфлацията остава потисната, а данните за пазара на труда от март не съвпаднаха с очакванията на икономистите.

Акциите на Visa поскъпват с 1,34% до 67,67 долара за брой и компанията повежда печелившите в състава на Dow Jones.

Акциите на MasterCard Inc. печелят 1,68% до 91,75 долара, след като втората по големина компания за дебитни и кредитни карти отчете 17-процентен ръст на тримесечната печалба.

Книжата на Twitter губят още 5,4 на сто от стойността си до 40 долара за ценна книга, след като снощи се сринаха с близо 20% след слаби тримесечни резултати.

Капитализацията на Time Warner расте с едва 0,2%, въпреки че финансовите й резултати надминаха очакванията на анализаторите.

След края на сесията своите финансови резултати ще публикуват Baidu, Marriott, Boston Beer, Yelp и други.

Към момента фючърсите върху суровия петрол губят 17 цента до 56,89 долара за барел. Контрактите върху златото поевтиняват с 6,40 долара до 1 207,50 долара за тройунция.

Доларът поевтинява спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните щатски облигации, която се използва при определяне на лихвите по ипотеките и други потребителски кредити, се повишава до 2,04 на сто.

Във видеото на Bloomberg икономистът Нуриел Рубини прави коментар за цената на петрола

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

* Информацията е актуална към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още