IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата анимация „DC Лигата на супер-любимците“ поведе боксофиса в САЩ

Лентата събра 23 млн. долара в дебютния си уикенд

12:39 | 01.08.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Warner Bros.</em></p>

Снимка: Warner Bros.

DC Лигата на супер-любимците“ - семейна анимация на Warner Bros., зае челната позиция в по-слабия боксофис в Северна Америка този уикенд, докато основният летен филмов сезон върви към края си, съобщава Bloomberg.

„Супер-любимците“ събра 23 млн. долара в дебютния си уикенд в 4314 местни кина, сочат оценки на Comscore от неделя. Това е под прогнозата на Box Office Pro за приходи от 26 до 39 млн. долара.

Не!“ - филм на ужасите на Universal Pictures на режисьора Джордан Пийл – спадна до второ място с приходи от продажбите за 18,6 млн. долара, показват оценките на Comscore. Прогнозата на Box Office Pro бе, че филмите в топ 10 заедно ще съберат с между 10% и 20% от сумата от 124 млн. долара, която генерираха седмица по-рано.

DC Лигата на супер-любимците“ е базирана на серията комикси от DC вселената. Тя проследява историята на домашни любимци, борещи се с престъпността, включително куче собственост на Супермен. Сред озвучителите на филма са Дуейн Джоунс и Кевин Харт. Лентата има като цяло положителни оценки от критиците със 71% рейтинг на одобрение в Rotten Tomatoes.

Представянето на „Супер-любимците“ е средно като семеен филм в епохата на пандемията. Премиерата му бе по-слаба от тази на „Миньоните 2“ на Universal и „Соник 2“ на Paramount Pictures. Той все пак се представи по-добре от друг филм на Paramount - Paws of Fury: The Legend of Hank, който събра едва 6,3 млн. долара при дебюта си в Северна Америка в началото на юли.

След като Sony пусне екшъна с Брад Пит „Убийствен влак“ следващата седмица, програмата с премиери на високобюджетни филми се очаква да се забави до по-късно през 2022 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още