IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Гейтс дава $100 хил. за дъвки и шоколади

Идеята е продуктите да бъдат използвани в световната борба срещу маларията

09:20 | 22.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бил Гейтс дава $100 хил. за дъвки и шоколади

Милиардерът и основател на Microsoft Бил Гейтс вярва, че дъвката и шоколадът могат да се превърнат в следващото оръжие в световната борба срещу маларията.


Чрез благотворителната си фондация Bill & Melinda Gates Foundation богаташът е предоставил 100 хил. долара на изследователи с надеждата, че те ще открият нови начини за преборване на болестта, съобщи Bloomberg.


Първата идея е да се използва дъвка, с която да се улавят признаците на малария в слюнката, така че да не се налага да се взима кръв.


Шоколадът е обещаваща субстанция за изследване на маларията, тъй като той си взаимодейства с холестерола и го изважда от кръвообращението.


Фондацията е отпуснала по 100 хил. долара за всеки от общо 76 оригинални подхода към световни проблеми като част от програмата си „Изследване на големите предизвикателства“, чиято цел е да подкрепи иновативни и нестандартни здравни изследвания в целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още