IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WSJ: Илон Мъск е разрушил брака на съоснователя на Google Сергей Брин

Това са пълни глупости, със Сергей сме близки приятели, казва милиардерът

11:25 | 25.07.22 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: EPA/CHRISTIAN MARQUARDT / POOL</em></p>

Снимка: EPA/CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

51-годишният милиардер и най-богат човек в света Илон Мъск е имал връзка със съпругата на Сергей Брин (на 48 г.), съосновател на Google и дългогодишен приятел на Мъск. 

Според медията предполагаемият флирт между Мъск и партньорката на Брин Никол Шанахан (38 г.) се е състоял в началото на декември. Според статията Мъск и Шанахан са били заедно на панаира на изкуствата Art Basel в Маями, който се проведе от 2 до 4 декември. Art Basel е многодневен, ежегоден фестивал, който привлича богати посетители от цял свят.

През януари Брин подава молба за развод поради "непреодолими различия" според съдебните документи. Брин е научил за аферата няколко седмици по-рано, съобщава американският вестник. В документите е посочена и датата на раздялата на двойката: 15 декември. Според статията предполагаемата причина за развода е именно аферата с Мъск.

Тяхната раздяла се нарежда сред поредицата от лични проблеми, с които Мъск се сблъсква, дори когато жонглира с бизнес предизвикателства, включително прекъсвания в производството на Tesla Inc. и съдебна битка за желанието му да оттегли офертата си за 44 млрд. долара за Twitter Inc. Мъск е най-богатият човек в света, чието състояние се оценява на 240 млрд. долара, а Брин се нарежда на осмо място в света с 95 млрд. долара според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Брин и Мъск, едни от най-известните предприемачи в страната, са дългогодишни приятели. Мъск е казвал, че в продължение на години редовно е отсядал в къщата на Брин в Силициевата долина. А самият Брин е предоставил на Мъск около 500 хил. долара за Tesla по време на финансовата криза през 2008 г., когато компанията се е затруднявала да увеличи производството си. През 2015 г. Мъск подари на Брин един от първите изцяло електрически спортни автомобили на Tesla.

Според запознати през последните месеци между двамата мъже и техните екипи е имало нарастващо напрежение. Брин е наредил на финансовите си съветници да продадат личните му инвестиции в компаниите на Мъск, твърдят някои от тези източници. Не може да се разбере колко големи са тези инвестиции и дали е имало продажби.

Около 11 часа след публикуването на статията в интернет сайта на The Wall Street Journal Мъск написа в Twitter: „Това е пълна глупост. Сергей и аз сме приятели и бяхме заедно на парти снощи!" Той добави, че е виждал Шанахан само два пъти за три години с други хора наоколо и че това не е било романтично виждане.

В интервю за новинарския уебсайт Puck в началото на този месец Шанахан заяви за искането за развод: „Надявам се Сергей и аз да продължим напред с достойнство, честност и хармония в името на детето ни. И двамата работим за това“.

През последните два месеца личният живот на Мъск привлече значително внимание. Той беше обвинен, че се е разголил пред стюардеса в неговата аерокосмическа компания SpaceX, което той отрече; изданието Business Insider съобщи, че в края на миналата година са му се родили две деца от жена, заемаща ръководна длъжност в друга компания, на която е съосновател - Neuralink; а едно от десетте му деца публично се отрече от него.

 

По-рано този месец Мъск се опита да се откаже от споразумението за закупуване на Twitter, като заяви, че компанията не е предоставила необходимата информация, за да оцени разпространението на фалшиви или спам акаунти. Twitter заяви, че е предоставила информацията. Тя заведе дело срещу Мъск, за да го принуди да спази сделката, а съдът в Делауеър се съгласи на ускорен съдебен процес през октомври.

Брин и Шанахан, негова съпруга от близо четири години, се запознават на йога събитието Wanderlust преди около седем години, твърди човек, запознат с връзката им. И двамата са били женени преди това: Брин е бил женен за Ан Войчицки, съосновател на генетичната компания 23andMe Inc., а Шанахан - за финансов директор. Брин има две деца от Войчицки.

Според хора, запознати с отношенията им, Брин и Шанахан вече са били изправени пред проблеми в брака си през есента на 2021 г., най-вече заради блокиранията заради пандемията Covid и грижите за 3-годишната им дъщеря.

По време на парти по-рано тази година Мъск е паднал на коляно пред Брин и се извинил силно за прегрешението, молейки за прошка, твърдят хора, запознати с инцидента. Брин е приел извинението, но все още не говори редовно с Мъск, казват тези хора.

Предполагаемата връзка се е случила, след като Мъск се е разделил с приятелката си, певицата Граймс, през септември. Мъск и Граймс, чието истинско име е Клеър Бушер, имат второ дете - дъщеря, което се роди чрез сурогатна майка през декември 2021 г. Близнаците на Мъск и Шивон Зилис, изпълнителен директор на Neuralink, също се родиха миналата есен.

Според запознати с преговорите Брин и Шанахан са в процес на посредничество при развод, като Шанахан иска над 1 млрд. долара. Двете страни все още не са стигнали до споразумение, като страната на Брин твърди, че Шанахан иска много повече, отколкото ѝ дава право предбрачното споразумение. Адвокатите на Шанахан твърдят, че искането ѝ е само част от състоянието на Брин, възлизащо на 95 милиарда долара, и че тя е подписала предбрачното споразумение под натиск, докато е била бременна.

Брин основава Google, сега подразделение на Alphabet Inc., заедно с Лари Пейдж през 1998 г., и помага за превръщането му в една от най-ценните компании в света. Той и Пейдж се оттеглиха от ръководството на Alphabet през 2019 г., но и двамата остават членове на управителния съвет.

Оттогава насам той се занимава усилено с фитнес, като в един момент се опитва да разучи много различни олимпийски спортове. Ръководи семейна фондация на стойност 4,4 млрд. долара, която подкрепя каузи като образование и изследвания на Паркинсон, и е свързан със стартъп за дирижабли, наречен LTA Research and Exploration. В момента пише учебник по физика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 1 година
винаги ми е било смешно, когато *** и тотално неуки хора ме съжаляват.... ами виж си мутрата в огледалото първо, хахахах!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 4
cyclop
преди 1 година
0лигoфренче, стига търча да джaфкаш след мен. Откакто разбрах че дори не знаеш за какво коментираш, мога само да те съжалявам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 1 година
хахахахаха, ае стига си пискал като вдовица за муур! ... вече надали остана някой в тоя форум дето да не прочете за Холандия. Разбрахме за какво иде реч в Холандия, ае чиба !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 4
Борката
преди 1 година
Партенка било. А и милиардер милиардеру око не вади.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
cyclop
преди 1 година
Ауу ква важна новина. Нещо за Нидерландия чува ли се? А май и Канада се ШриЛанкна току-що, ама такива работи нали не коментираме, понеже спад с 30% на производството на храна не е много важен. Поне не колкото гаджетата на Илон
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още