IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Габор Чех: В България Fashion Days се конкурира с физическите модни магазини

Най-голямото предизвикателство на компанията в страната е да накара хората да пазаруват онлайн

08:08 | 16.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Fashion Days</em></p>

Снимка: Fashion Days

- Какви са плановете на Fashion Days за България?

- В България се намираме в много добра позиция на пазара на модни стоки. След сливането с eMAG се стремим към разширяване на броя хора, до който достигаме в страната. Най-голямото предизвикателство, с което се сблъскваме в страната, е да накараме хората да пазаруват онлайн. В момента се конкурираме с физическите магазини, с хубавите търговски обекти в моловете, ето защо работим в посока предоставянето на наистина добро потребителско преживяване. Освен това ще продължим да предоставяме достъп до множество марки, които все още не присъстват под такава форма на българския пазар. В този смисъл продължаваме увеличаването на брандовете и се надяваме да успеем да привличаме все повече и повече българи към онлайн пазара на модни стоки.

- Планирате ли да наемете повече хора в България?

- В момента сме във фаза, в която растем бързо, но също така подобряваме ефективността си. Планираме това да продължи и през следващата година. В първата половина на 2016 г. вероятно ще можем да се справяме с екипа, с който сега разполагаме, но през втората половина на годината вероятно ще започнем да наемаме нови хора.

- Смятате ли да отворите нови складове скоро?

- В Букурещ разполагаме със складове, които са разположени в близост един до друг, но обмисляме възможността да съберем всички операции в един склад. Това ще направи всичко много по-ефективно и ще опрости начина, по който извършваме доставките до нашите клиенти. Ще се случва по-бързо и ще намали разходите ни. Вече имаме почти всичко необходимо това да се случи. Най-вероятно ще се случи преди края на второто тримесечие на следващата година.

- В плановете на Fashion Days фигурира ли и отварянето на складове в България?

- Всъщност чисто логистично, се справяме добре, оперирайки в Румъния. Имаме страхотни услуги и доставки, както там, така и в България и Унгария, така че засега няма изгледи да отваряме складове във вашата страна.

- Можете ли да разкриете какви скорошни инвестиции планирате да направите в България?

Не мога да разкрия подобни данни. Технически няма да инвестираме повече в нито един от пазарите, защото имаме за цел да излезем на печалба през тази година. Разбира се, провеждаме силни маркетингови кампании непрестанно, така че ще продължим да инвестираме в тази посока. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още