IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google измества смартфоните с „умни очила“

Американският концерн представи футуристичния си проект за очила с холограма и мрежова свързаност

10:26 | 05.04.12 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Този прототип обаче очевидно е само един модел от многото налични. Снимка: Google</p>

Този прототип обаче очевидно е само един модел от многото налични. Снимка: Google

Американският интернет концерн Google ще направи излишни смартфоните със своите компютърни очила. С тях потребителите ще могат да телефонират, да разглеждат географски карти, да правят снимки, заяви компанията в сряда в своята социална мрежа Google+.

С обявяването на новия продукт в обществеността трябва да се разрази дискусия, за да получи концернът полезна обратна връзка, пише Google.

Публикуваният клип показва разходка в Ню Йорк от гледната точка на млад мъж, който носи такива очила. На стъклата се появява информация, като карти и бележки. Той успява да направи снимки и да проведе видео разговор. Заповедите дава чрез гласова комуникация.

Според концерна очилата могат да правят наистина всичко, което днес правят смартфоните. Освен това те са неочаквано незабележими, както показват проектните проучвания. Проектът засега носи наименованието Google-X. 

Очилата ще имат различни полезни приложения, като проверка на e-mail, GPS, Hangouts (възможността за провеждане на разговори в Google+), търсене в Google Search и други. Всички тези функции ще бъдат контролирани чрез гласови команди, а софтуерът, който ще задвижва всичко това, разбира се, е Android.

С редица снимки в социалната си мрежа Google показва прототипи на устройството. Този прототип обаче очевидно е само един модел от много налични. Позовавайки се на запознати с проекта източници New York Times пише, че на пазара ще се появят различни модели, включително и такива, които могат да се носят с обикновени очила.

Цената ще бъде подобна на стойността на смартфоните.

Според по-ранна информация на New York Times очилата на Google ще са оборудвани със собствен изчислителен блок, мрежов модул с поддръжка на 3G или 4G мрежи, GPS приемник, набор от всевъзможни сензори и полупрозрачни дисплеи на стъклата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 16:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
tenero
преди 12 години
Ужас. Горкия мозък поставен в микровълнова печка по цял ден..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
Lucifer
преди 12 години
идва времето на зомби с чип в главата и команди само от нечия чужда мисъл!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 2
dean.jordanov
преди 12 години
Голяма простотия.. тук има видео на идеята:http://***.359gsm.com/video-project-glass-05042012.htmlмога само да кажа ако позволим това нещо да мисли вместо нас, бъдещите поколения ще са дори по *** от сегашните млади. От такова нещо ще ти се атрофира мозъка и гънките лека полека ще изчезнат.. ама то май това е целта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
Offenbach
преди 12 години
Е чак умряла работа.. Справка: Siri.Иначе за очилата - интересно хрумване, но аз телефона гледам да го пазя доколкото е възможно на по-голямо разстояние, пък точно на очите ще си сложа тези излъчвания.Дори да не е това, защо ще се затормозяваш да носиш очила през цялото време (ако така или иначе не носиш)?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
hellwitch
преди 12 години
Гласовите команди прости никога не са били достатъчно добри и надеждни.Но това може и да се промени. Не бих казал, че са "умряла работа"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още