IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовник Patek Philippe беше продаден за над 7 млн. долара на търг

Това е най-скъпо продаденият публично часовник в света

17:38 | 09.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: www.onlywatch.com</em></p>

Снимка: www.onlywatch.com

Единствен по рода си луксозен часовник Patek Philippe беше продаден за 7,3 млн. швейцарски франка (7,26 млн. долара) в рамките на благотворителен търг, който се проведе на 7 ноември в Женева. Това е най-скъпо продаденият публично часовник в историята. И е направен от неръждаема стомана, пише Bloomberg.

Събитието се нарича Only Watch и се провежда всяка година, за да събере средства за хора с мускулна дистрофия тип Дюшен. За целта големи и малки брандове даряват часовници, които да бъдат продадени.

През тази година Patek подари уникален часовник, който е изключително красив, има син циферблат и е с колекционерска стойност. Без никакво съмнение той се оказа топ лотът на аукциона.

Моделът 5016A беше оценен на 700 хил. до 900 хил. швейцарски франка, но успя категорично да надмине тези очаквания. Той беше продаден за 7,3 млн. швейцарски франка, или 10 пъти повече от най-ниската си оценка. Това е доказателство, че уникалните часовници Patek Philippe са смятани за добра инвестиция от колекционерите.

Това не е единственият впечатляващ резулат от търга. Часовник Tudor Black Bay One достигна цена от 375 хил. швейцарски франка, или 100 пъти повече от най-ниската си оценка. Очакваше се той да бъде купен за 3500 – 3400 швейцарски франка.

В света на колекционерите на часовници все още на преден план стои това колко редки са моделите, обобщава Bloomberg.

Благотворителното събитие Only Watch 2015 събра 11,268 млн. швейцарски франка от продажбата на 44 часовника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още