IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rio Tinto очаква 13% спад в цената на желязото през последното тримесечие

Така цената ще се върне до по-разумни нива след силния ръст напоследък, смятат от компанията

10:04 | 02.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Rio Tinto очаква 13% спад в цената на желязото през последното тримесечие

Австралийската минна компания Rio Tinto обяви, че очаква спад в цената на желязната руда с 13,3 на сто през четвъртото тримесечие. Така тя щяла да се върне до „по-устойчиви“ и разумни нива след силния си ръст напоследък, съобщава Marketwatch.

Прогнозата е, че цената FOB за желязна руда ще се смъкне до около 127 долара за метричен тон през последните три месеца на годината. Това заяви изпълнителния директор за добива на желязо Сам Уолш по време на откриване на нова мина в Западна Австралия.

Според Уолш тази цена ще дойде след няколко поредни тримесечни ръста и ще донесе стабилност на пазара на желязна руда. Той е основен източник на суровини за непрекъснато растящата стоманена индустрия на Китай.

„Когато погледнете голямата картина, ще видите много силно търсене на желязо в бъдещето“, убеден е Уолш. Въпреки очакванията за спад в цената в края на годината, дори сегашните нива са подходящи за покупка, посочва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още