IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Либия може да предложи договори за добив на нефт на Китай, Индия и други държави

Добивът на нефт в страната е намалял от 1,6 млн. барела на ден преди конфликта до 400 хил. барела в момента

15:56 | 19.03.11 г. 3
Либия може да предложи договори за добив на нефт на Китай, Индия и други държави

Либия обмисля да предложи договори за добив на нефт на Китай, Индия и други държави, които тя смята за приятелски при сегашната ситуация, заяви висш либийски служител, цитиран от Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Ръководителят на Националната петролна корпорация (НПК) Шукри Ганем каза, че добивът на нефт в Либия е намалял от 1,6 млн. барела на ден преди избухването на конфликта до 400 хил. барела в момента. Той предупреди, че износът на петрол може напълно да спре, ако добивът не се възстанови.

“Ако сегашната ситуация се запази, производството на въглеводороди в Джамахирията може напълно да се прекрати”, заяви Ганем.

По думите му НПК иска да увеличи нефтодобива и затова ще се опита да сключи договори с държави, които “са готови да дойдат и да работят” в Либия.

Той спомена Китай, Индия и Бразилия като възможни партньори.

Ганем също така призова западните петролни компании да върнат своите работници в Либия, за да помогнат за възстановяването на добива, и увери, че съществуващите договори ще бъдат спазвани.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
graki
преди 13 години
Преди САЩ са Франция и Италия, както беше и досега, вервай ми. Колкото до Русия, Китай и Индия точно те трите не подкрепят ударите и НЕ СА част от коалицията. Така че те няма да получат нищо след месеци - и за това ми вервай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
prodigal
преди 13 години
Хаха, Мето изби рибата с този пост, просто и ясно казано.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
meto76
преди 13 години
Заглавието е грешно, а трябва да бъде : САЩ могат да предложат договори за добив на либийски нефт на Китай,Русия,Индия и други участници в коалицията анти-Кадафи, което е и станало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още