IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола отстъпва след данните за запасите в САЩ

Пазарните участници са в очакване на доклада на щатската Администрация за енергийна информация

09:56 | 14.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цената на петрола отстъпва след данните за запасите в САЩ

Фючърсните договори върху лекия суров петрол WTI поевтиняват в търговията в сряда, след като представените късно във вторник данни показаха по-слаб от очакваното спад на запасите от енергийната суровина в САЩ.

Стойността на "черното злато" с доставка през септември се смъква с 0,37 долара, или 0,35 на сто, до 106,46 долара за барел в електронната търговия, губейки част от спечелените в предходната сесия 0,72 долара, съобщава MarketWatch.

В посока надолу се движи и цената на търгувания на Лондонската борса конкурентен сорт брент с доставка през октомври. Суровината поевтинява с 0,15 долара, или 0,14%, до 108,04 долара за барел след ръста от 0,85 долара във вторник.

Късно във вторник Американският институт по петрола (АРI) представи данните си за седмичните запаси от енергийната суровина. Докладът показа спад от 999 000 барела за седмицата до 9-ти август. За сравнение, анкетираните от Platts анализатори очакваха понижение от 1,5 млн. барела.

Въпреки чувствителното разминаване между предварителните нагласи и действителния резултат, експертите от Citi Futures' поставиха данните в графата "в рамките на очакванията". Анализаторите дефинираха сигналите по-скоро като положителни, тъй като потреблението е билo по-силно от очакваното.

"Въпреки че смятаме, че цената на суровия петрол може би ще продължи да се покачва в близкото бъдеще, считаме, че тя е надцененa на фона на световното търсене и предлагане", отбелязват експертите от Citi Futures' в съобщение до клиентите си късно във вторник след публикуването на данните.

Докладът на API дойде в навечерието на очакваните с интерес данни на щатската Администрация за енергийна информация (ЕIA), които обикновено дават по-голяма тежест в нагласите на пазарните участници. Статистиката на EIA се очаква в 17:30 часа българско време днес.

При търговията с други енергийни продукти в сряда бензиновите контракти с доставка през септември поевтиняват с 0,012, или 0,2 на сто, до 2,94 долара за галон, докато стойността на дизеловото гориво с доставка също през септември се смъква с 0,016, или 0,2%, до 3,04 долара за галон.

Фючърсите върху природния газ с доставка през септември от своя страна бележат леко отстъпление, поевтинявайки с 0,009 долара, или 0,27%, до 3,291 долара за 1 млн. BTU (британски термични единици).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още