IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Statoil направи ново голямо откритие на газ и петрол в Северно море

Норвежката компания оценява общите залежи в интервала от 20 до 75 млн. барела петролен еквивалент

13:24 | 11.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Statoil направи ново голямо откритие на газ и петрол в Северно море

Норвежкият петролен гигант Statoil направи ново голямо откритие на газ и петрол в близост до областта Валемон в северната част на Северно море, съобщава Ройтерс.

"Statoil оценява общите залежи до областта Валемон в интервала от 20 до 75 млн. барела петролен еквивалент", посочиха от компанията в изявление.

Откритието се намира на около 10 км северно от газовото находище във Валемон, което в момента също е в процес на допълнително изследване.

Петролното поле в областта, открито през 1985 г., е един от най-големите текущи проекти на Statoil в норвежкия континентален шелф. Според оценки на компанията общите резерви се оценяват на 206 млн. барела петролен еквивалент.

Партньори в проекта на Statoil, който е с дялово участие от 53,8%, са държавната петролна фирма Petoro с 30 на сто, Centrica Resources с 13 на сто и Shell с 3,2%.

Междувременно германска компания газ VNG съобщи в четвъртък, че е открила в Норвежко море находище с обем между 50 и 170 млн. барела петролен еквивалент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още