IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролните цени продължават своя спад заради увеличените американски запаси*

Запасите от суров петрол в Съединените щати са нараснали с 1,6 милиона барела през миналата седмица, тъй като производството е достигнало рекордно високото ново от 12,9 милиона барела на ден

11:07 | 28.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Цените на петрола отчитат спад в четвъртък, след като официалните данни показаха, че американските суровинни запаси се се повишили, на фона на рекордното производство в страната, информира CNBC.

Цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 22 цента или 0,36% до ниво от 63,84 долара за барел. От своя страна, фючърсите върху американският лек суров петрол WTI възлизат на стойност от 57,81 долара за барел, което е понижение от 30 цента или 0,53%.

Запасите от суров петрол в Съединените щати са нараснали с 1,6 милиона барела през миналата седмица, след като производството е достигнало рекордно високото ново от 12,9 милиона барела на ден. От Администрацията за енергийна информация поясниха, че рафинериите не успяват да обработят бързо цялото добито количество от суровината. За сметка на това по-рано анализаторите прогнозираха спад на суровинните запаси от 418 000 барела.

Цените на петрола се повишиха тази седмица поради очакванията, че Китай и Съединените щати, двата най-големи потребителя в света, скоро ще подпишат частично споразумение, с което да сложат край на 16-месечния си търговски спор.

В Съединените щати енергийната компания Baker Hughes съобщи, че дейността на сондажните съоръжения в САЩ е била постепенно намалявана през последните 12 месеца подред. Броят на петролните платформи е бил намален до 668, като работещите съоръжения са наброявали толкова последно през април 2017 г.

В същото време силите, базирани в източна Либия, заявиха в сряда, че са поели контрола над нефтеното поле Ел Феел, от което се добиват 70 000 барела на ден, след като извършиха въздушни атаки в района, които доведоха до спиране на производството и породиха някои притеснения относно доставките.

На стоковите пазари цената на златото бележи ръст от 0,11% до ниво от 1462,40 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:45 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още