IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опасенията за търсенето и нарастващите запаси смъкнаха пероните цени*

Ефект продължава да оказва и епидемията от коронавирус в Китай, където броят на жертвите достигна 170

09:59 | 30.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Цените на петрола спадат в четвъртък, броят на загиналите от коронавируса в Китай достигна 170 души, а още повече авиокомпании отмениха полетите си до големите градове на Поднебесната империя. От друга страна пък американските суровинни запаси са отчели значителен ръст, показаха данни на Администрацията за енергийна информация в САЩ, предаде CNBC.

Цената на международния бенчмарк Брент се понижава със 71 цента, или 1,19%, до ниво от 59,10 долара за барел. От своя страна, фючърсите върху американския лек суров петрол WTI възлизат на стойност от 52,69 долара за барел, което е понижение от 64 цента или 1,2%.

Все пак цените на петрола остават сравнително стабилни през последните дни след значителния спад от миналата седмица, който ги изпрати на най-ниските им стойности за последните три месеца. В същото време участниците на пазара все още не са приели единна позиция относно щетите от коронавируса върху икономическия растеж и търсенето на суровината.

„Няма необходимост от понижаване на производството, докато не разберем повече за това колко лошо ще бъде въздействието на коронавирусната епидемия върху търсенето“, заяви Грег Приди, анализаторът на Stratfor.

Втори самолет с евакуирани от Ухан японски граждани е кацнал в Япония в четвъртък, като девет от пътниците са показали симптоми на треска или кашлица, предаде телевизия NHK. Броят на заразените в Китай надвиши 7700.

Комитетът за спешни случаи на Световната здравна организация ще проведе поредното си заседание по-късно в четвъртък по въпроса дали бързото разпространение на вируса трябва да бъде наречено глобална извънредна ситуация.

От друга страна запасите от суров петрол в САЩ са нараснали 7 пъти над пазарните очаквания или с 3,5 милиона барела през седмицата, завършила на 24-и януари, съобщиха от американската Администрация за енергийна информация в сряда.

Цената на златото бележи ръст от 0,50% до ниво от 1578,30 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:12 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още