IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде ще се пуши, ако минат предложенията на левицата?

От "Коалиция за България" внесоха промени в Закона за здравето, с които се смекчава пълната забрана

13:31 | 17.10.13 г. 4
Къде ще се пуши, ако минат предложенията на левицата?

"Това е поредният лобистки законопроект от "Коалиция за България". Той е висша проява на лобизъм за ресторантьори и собственици на казина“, възмути се бившият здравен министър, сега депутат от ГЕРБ, Десислава Атанасова, пише Dnes.bg. Според нея при внимателен преглед на законопроекта се вижда, че именно на тези места ще се пуши безконтролно без ограничения за квадратура и климатична инсталация.

По нейни думи повече от 60 процента от българите одобряват строгата забрана за пушене. „Смятам, че е тотална грешка връщането назад“, отсече бившият здравен министър.

В никакъв случай не може да бъде поставен на една плоскост аргументът за здравето на нацията и това, че някой си измисля икономически аргументи, отсече тя.

"В заведенията никой не отива на сила. В заведенията се отива по собствена воля и всеки избира мястото, на което да отиде - в заведение за непушачи или на място, където се пуши при определени условия“, заяви от своя страна един от вносителите Спас Панчев от „Коалиция за България“.

По негови думи с този законопроект народните представители целят парламентът да обсъди и с гласовете си да реши какъв да бъде режимът. "Ние не сме налагали изискване към колегите да гласуват за или против. Част от колегите ще бъдат против, но по-голяма част от парламентарната група подкрепя“, заяви Панчев на въпрос как ще гласуват червените в пленарна зала.

"Няма никакъв лобизъм. Ние искаме българските граждани да живеят в една демократична държава. Българските граждани пожелаха да има такъв проект, ние сме го подготвили, парламентът е в правото си да реши", каза Панчев по повод обвиненията на опозицията.

Той не се ангажира кога законопроектът ще влезе в пленарна зала, но обясни, че това трябва да стане преди зимата.

Парламентарната група на „Атака“ ще обсъди промените в Закона за здравето на заседание на парламентарната си група, стана ясно от думите на зам.-председателя й Десислав Чуколов. Най-вероятно всеки ще гласува по съвест, заяви той на въпрос на Dnes.bg. Той обясни, че обществото е достатъчно разделено, за да се дели и на пушачи и непушачи.

Парламентарната група на ДПС също ще гласува по съвест, стана ясно от думите на председателя й Лютви Местан. Той обяви, че всеки депутат от неговата партия ще вземе решение спрямо собствените си възгледи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
RedBot
преди 10 години
Буря в чаша вода :))Занимават се с глупости
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 34 rate down comment 5
data
преди 10 години
няма по голямо малоумие от това де върнеш назад и да се откажеш от нещо вече извоювано .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 35 rate down comment 2
misanthrope
преди 10 години
"Българските граждани пожелаха да има такъв проект, ние сме го подготвили,"Българските граждани пожелаха и да ви видят гърба, и вече 120 дена го желаят всеки ден с тъпани и *** пред парламента, вслушайте се в това
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 3
misanthrope
преди 10 години
ОСТАВКА!Намалени обороти между 50 и 70% БУХАХАХАХАААААЛъжци нагли
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още