IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващата Micra ще се прави от Renault

Причината е максимална натовареност на фабриките, в които се произвеждат моделите на Nissan

13:56 | 29.04.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<a href="http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/14241-na-pyt-s-novata-micra/">Настоящата Micra</a>, която на определени пазари се продава и под името March. <em>Снимка: Nissan</em></p>

Настоящата Micra, която на определени пазари се продава и под името March. Снимка: Nissan

Следващото поколение на Nissan Micra ще се произвежда в един от заводите на Renault във Франция. Това съобщават от пресцентъра на японската марка, уточнявайки, че моделът ще се появи през 2016 година и ще се изнася от Франция за европейските пазари, ползващи ляв волан.

Както е известно, Nissan стартира програмата Power 88, която предвижда пускането на нов модел на всеки шест месеца. В резултат на това наличният капацитет в заводите от производствената мрежа на марката вече е планиран за максимално натоварване, което е наложило компанията да потърси алтернативи в рамките на алианса Renault-Nissan.

"Воден от продажби и увеличаване на пазарния дял в Европа и Русия, производственият капацитет на Nissan в Европа и Индия (настоящ източник за Micra) ще бъде напълно натоварен в средносрочен период. Решението да се предложи на Renault да произвежда автомобила в някой от европейските си заводи ще донесе ползи за Nissan по няколко начина, включително намаляване на капиталови разходи, намаляване на загуби от разлика във валутните курсове и намаляване на работните капиталови разходи поради по-късите вериги за доставка", посочват японците.

Европейската Micra (с ляв волан) ще произвежда в един от заводите на Renault, намиращ в близост до Париж. Nissan вече използва двигатели от завода в Клеон, а лекотоварният NV400 се произвежда в Батили. Micra ще продължи да се произвежда и извън Европа, но тези автомобили няма да бъдат предназначени за Стария континент.

Още за новини с автомобилна тематика вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Само да внимават да не си загубят реномето заради подизпълнителите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още