IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors се отказва от купуване на акции от PSA

Според експерти, парите на концерна Peugeot-Citroen ще свършат до края на годината

11:16 | 02.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	PSA може да изпадне в тежка ситуация, ако General Motors се откаже да купи акции.<em>&nbsp;Снимка: Ройтерс</em></p>

PSA може да изпадне в тежка ситуация, ако General Motors се откаже да купи акции. Снимка: Ройтерс

General Motors се отказва от закупуването на част от акциите на френския концерн PSA, пише изданието TheMotorReport. Според него американците са готови да инвестират средства в производителя на Peugeot и Citroen, но едва след като ситуацията около френската компания се стабилизира.

През миналата седмица стана ясно, че ръководството на Peugeot-Citroen е готово да продаде голяма част от активите си на GM. По този начин контролът и управлението на компанията, които в този момент са в ръцете на семейството Пежо, щеше да преминат в американския концерн.

Според Ройтерс обаче французите са в доста сложна финансова ситуация. Оборотният капитал, с който разполага PSA, е достатъчен най-много до края на годината и затова трябва спешно да бъде увеличен. Само през 2012 г. французите са записали загуби от 5,01 млрд евро. За сравнение, година по-рано PSA е отчел печалба от 588 млн. евро.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
fras
преди 10 години
По този начин контролът и управлението на компанията, които в този момент са в ръцете на семейството Пежо, щеше да премине в американския концерн.----------------------------Peugeot-Citroen не е ли преобладаващо на френската държава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още