IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alfa Romeo иска да конкурира BMW

Италианците обмислят нови седани със задно предаване, както и два кросоувъра

13:15 | 22.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Alfa Romeo Disco Volante Touring - една от най-новите концепции на марката. <em>Снимка: Alfa Romeo</em></p>

Alfa Romeo Disco Volante Touring - една от най-новите концепции на марката. Снимка: Alfa Romeo

Alfa Romeo е известна с производството на стилни спортни седани, които в последно време изгубихме от поглед. Ето защо италианците са решили да се отърват от хечбек моделите си MiTo и Giulietta и да се концентрират в производството на автомобили със задно и двойно задвижване, пише британското издание CAR.

Смелите планове на Alfa Romeo са компанията да работи съвместно с Maserati при разработката на нова модулна платформа, върху която ще бъдат изградени два нови седана и два кросоувъра. Първият от тях е отложеният във времето Giulia, който се очаква да се появи през 2015 г. като конкурент на BMW 3-Series. Малко след това на пазара ще излезе и модел с името Alfetta, който ще бъде по-голям и ще се прицели в BMW 5-Series и Mercedes E-Class.

Същото е положението и при заплануваните джипове. Първият от тях ще се бори с BMW X1 и ще излезе през 2017 г., а година по-късно ще бъде последван от модел със сходни размери с тези на BMW X3.

Засега подробности липсват, но се смята, че моделите ще имат спортна стилистика и смели пропорции. Не е изключено в някои от версиите клиентите да открият туин-турбо V6 двигателя на Maserati, както и 8-степенната автоматична трансмисия.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още