IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

35 000 евро за първото електрическо BMW

Моделът i3 ще бъде представен следващата седмица, продажбите стартират през ноември

12:46 | 22.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: BMW</p>

Снимка: BMW

Първият електрически автомобил в гамата от модели на BMW - i3, ще има начална цена от 34 950 евро, съобщават от германската автомобилна компания. Премиерата на модела пред публика ще се състои следващата седмица, а продажбите ще стартират през ноември.

Цената от почти 35 000 евро се отнася за напълно електрическата версия. Моделът, оборудван с допълнителен двигател с вътрешно горене ще струва малко повече. Към момента няма официална информация, но спекулациите сочат сума от порядъка на 40 000 евро.

Както вече стана ясно, BMW i3 ще се предлага в два варианта - напълно електрически и такъв, оборудван с ДВГ. И при двата модела мощността е 170 к.с., а въртящият момент - 250 Нм. Платформата е изградена от алуминий, пътническата клетка e от карбонов композит, а ускорението от място до 100 км/час отнема 7,2 секунди.

Напълно електрическата версия на BMW i3 е предназначена най-вече за придвижване в рамките на града. Автономният пробег на модела е между 130 и 160 километра, а за зареждането на батериите са необходими около 6 часа. Има вариант и за бързо зареждане до 80%, което отнема по-малко от 30 мин.

Версията на BMW i3 за по-дълги разстояния е оборудвана с агрегат с вътрешно горене, който работи като генератор на електрическа енергия и увеличава автономията на колата до 250 - 300 км. Този двигател е позициониран в близост до електрическия мотор и разрива мощност от 34 к.с. Взет е от мотоциклет, има 2 цилиндъра и обем 0.65 литра.

Още за BMW i3 четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още