IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайци нахлуват в Европа с конкурент на Jetta

Компанията Chery представи своя седан Arrizo 7

12:11 | 13.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Chery</p>

Снимка: Chery

Китайската компания Chery пуска на пазара нов глобален модел под името Arrizo 7. Производителят е на мнение, че моделът може успешно да се наложи и на европейския пазар, като един от основните му конкуренти ще бъде Volkswagen Jetta.

Външният вид на машината е разработен от група дизайнери, в чийто състав влизат бивши сътрудници на Ford, General Motors, Porsche, Mercedes-Benz и Chrysler. Габаритите на новия модел са дължина 4 652 мм, широчина – 1 825 мм, височина – 1 483 мм, и междуосие – 2 700 мм.

Chery Arrizo 7 се задвижва от 1,6-литров, бензинов 4-цилиндров мотор, който развива 126 к.с. и 160 Нм въртящ момент. Трансмисиите са 5-степенна механична и безстепенна вариаторна. С този агрегат седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,1 секунди, а максималната му скорост е 183 км/ч.

На по-късен етап Arrizo 7ще се предлага с още 2 бензинови турбо-двигателя с обем 1,2 и 1,6 литра, както и с 1,9-литров дизел.

Една от първите страни извън Китай, където ще се продава автомобилът, ще бъде Бразилия. Специално за този пазар ще се пусне и версия с 2,0-литров бензинов мотор.

В базовото оборудване на Chery Arrizo 7 влизат електрически стъкла и огледала, бордови компютър, климатик, фронтални въздушни възглавници и аудиосистема с Bluetooth и USB. Като опция се предлагат още камера за движение на заден ход, круз-контрол, адаптивни фарове, мултимедийна система със сензорен екран и кожен салон.

Цените на седана в Китай вече са ясни. Те стартират от $13 000 за най-ниското ниво на оборудване и могат да достигнат до $20 740 при топ версиите.

Още снимки на китайската кола вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още