IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-безопасната кола на пазара е Tesla Model S

Електрическият автомобил получи признанието на Националната служба за безопасност на движението в САЩ

13:07 | 22.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Model S<em>. Снимка: Tesla </em></p>

Model S. Снимка: Tesla

"Tesla Model S е най-безопасния автомобил, който някога сме тествали", заявяват от Националната служба за безопасност на движението в САЩ - NHTSA, след проведените краш-изпитания на електрическата кола.

Единственият модел на американската компания Tesla е преминал с отличие през всички краш-тестове на NHTSA. Той не само е заслужил максималните 5 звездички, но е и показал най-добрите резултати от всички изпитани до момента автомобили.

"Резултатите не са случайни и въобще не ни изненадват, коментират представители на Tesla пред изданието Сarscoops - Още при конструирането на този модел една от целите бе да го направим максимално безопасен при всякакви инциденти на пътя. Постарахме са да се погрижим както за пасивната, така и за активната безопасност".

Според специалистите, провели краш-тестовете, една от причините за здравината на купето на Model S при фронтален удар е липсата на двигател с вътрешно горене. "Кошът на колата не е зает от голям двигател, което позволява използването на новаторски елементи за поглъщане на енергията при удар. Това помага и при евентуален сблъсък с пешеходец, тъй като повърхността на предната част се деформира лесно, като по този начин нанася минимални поражения върху тялото на човека", обясняват от NHTSA.

Резултатите от краш тестовете на NHTSA са поредната добра новина за Tesla. По-рано през годината от авторитетното американско издание Consumer Reports обявиха, че Model S е най-добрата кола, която някога са изпитвали. Същото мнение изразиха и собственици на електрическия автомобил, който малко след премиерата си на пазара успя да изпревари по продажби конкурентните модели на доказани лидери като Mercedes, BMW и Audi.

Model S неотдавна стъпи и на пазара в Европа, което означава, че скоро трябва да бъде подложен на сходни краш-тестове и от Европейската независима организация Euro NCAP.

Видеа от краш-тестовете на Tesla Model S вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още