IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citroen превръща Wild Rubis в сериен модел

Кросоувърът ще бъде предназначен изключително за Китай, където производството му ще стартира още в края на 2014 година

15:37 | 17.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Citroen </em></p>

Снимка: Citroen

Концепцията Citroen Wild Rubis ще бъде превърната в сериен модел, съобщава Automotive News, като се позовава на изказване на Фредерик Банзет, изпълнителен директор на френската компания.

Серийният кросоувър ще бъде предназначен изключително за Китай, където производството му ще стартира още в края на 2014 година. Спекулациите сочат, че при евентуален пазарен успех, продажби могат да стартират и на други пазари, включително Европа.

От изказването на Банзет става ясно, че серийната версия на Wild Rubis ще има по-умерен дизайн, но все пак няма да се различава драстично от концепцията на снимките.

Припомняме, че Citroen Wild Rubis се появи за първи път по време на изложението в Шанхай, където получи отлични отзиви от публиката. Моделът бе определен като конкурент на Volkswagen Touareg.

Концептуалният модел, чиято дължина достига 4.7 м, се задвижва от хибриден агрегат, в който влизат 1.6-литров бензинов двигател и електромотор. Първият задвижва предните колела, а вторият – задните. Общата мощност на агрегата е 243 к.с.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още