IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пожар срина Tesla с 10% за два дни

Проблемите обаче няма да се отразят на цялостното състояние на компанията, смятат експерти

12:10 | 04.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: YouTube</em></p>

Снимка: YouTube

Акциите на компанията Tesla продължиха да потъват и вчера на борсата в САЩ, след като медиите продължават да обсъждат инцидент, при който Model S изгоря на пътя. Видеото бе качено в YouTube на 1 октомври и предизвика огромен интерес.

Според очевидци, преди да се появят пламъците колата е претърпяла лек инцидент с друг автомобил. Водачът не е пострадал, но машината е напълно унищожена. Отзвукът от инцидента предизвика срив на акциите на компанията - те първо паднаха с 6% с сряда, а вчера поевтиняха с още над 4%.

Всичко това обаче няма да се отрази на цялостното състояние на компанията, съобщиха експерти, анализиращи борсовите операции. Те припомнят, че през януари акциите на Tesla са стрували по 35 долара, а сега цената им, дори след спадането от тази седмица, е 173,51 долара.

Според експерта от борсовото издание Wedbush Securities - Крейг Ъруин, отстъплението няма да продължи дълго, тъй като в Tesla ще вземат всички необходими мерки, за да обезопасят своите автомобили и най-вече техните литиево-йонни батерии.

Инцидентът най-вероятно ще забави разработката на бъдещия хечбек на компанията, чиято цена трябва да бъде около 35 000 долара. Tesla планира да продава по над 20 000 бройки от модела годишно.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още