IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Corvette Stingray оформи лист с чакащи, SRT Viper забавя производството

Двете американски суперколи регистрират коренно различни резултати на родния си пазар

15:54 | 04.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: YouTube</em></p>

Снимка: YouTube

Corvette и Viper са вечни врагове, това са двете суперколи на Америка. Най-новите им поколения - SRT Viper и Corvette Stingray, са вече на пазара и водят битка за всеки клиент. В това отношение, значително по-добре се представя моделът на GM. Той едва успява да смогне на търсеното, докато при колата на Chrysler ситуацията е точно обратната.

От официалната информация за продажбите на Chevrolet Corvette Stingray става ясно, че моделът вече e оформил дълъг лист с чакащи да го имат. Последните в този списък ще трябва да потърпят цели 6 месеца, похвали се маркетинг мениджърът на марката Крис Пери пред The Detroit Bureau, като уточни, че някои от тях плащат по 20 000 долара отгоре, за да поставят името си по-напред в опашката от чакащи.

При главния конкурент - SRT Viper, нещата въобще не са така розови. Търсенето на модела е намаляло до толкова, че на ръководителите на компанията им се е наложило да редуцират производството. От поточните линии са слизали по 9 автомобила на ден, а сега броят им е сведен до 6 на ден, съобщава Autonews. Част от работниците в завода са били преместени на други места, но освободени няма.

От пазарната си премиера през февруари 2013 година SRT Viper е реализирал едва 426 продажби в САЩ. В момента 564 екземпляра на колата чакат своите собственици в шоурумите на марката.

Главната причина за незадоволителните резултати на SRT Viper е цената му, смятат експерти. Сумите започват от 104 480 долара, което e повече два пъти по-скъпо от Corvette Stingray, чиито цени стартират от 51 995 долара.

Факт е, че Viper разполага с по-сериозна мощност - 640 к.с., докато при Сorvette конете са само 455. При динамиката на двете коли обаче разликата въобще не е така голяма.

Пряко сравнение между Corvette и Viper вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още