IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mitsubishi става нишов производител

Японската компания ще прави всъдеходи и миниванове, компактните автомобили оставя на партньорите си

14:35 | 27.11.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	С концепцията XR-PHEV японската компания загатна бъдещите си модели. <em>Снимка: Mitsubishi </em></p>

С концепцията XR-PHEV японската компания загатна бъдещите си модели. Снимка: Mitsubishi

Японската компания Mitsubishi има намерение да стане нишов производител, като се концентрира върху два типа автомобили. Всъдеходите и минивановете трябва да станат основа на моделната гама на компанията, докато с останалите модели ще се заемат нейните партньори.

Това стана ясно по време на автомобилния салон в Токио, където компанията недвусмислено показа какъв път смята да поеме. Пред изданието Autocar представител на производителя заяви, че "Mitsubishi е намерила своята пазарна ниша и в компанията са убедени, че могат да заемат лидерски позиции в сегментите на всъдеходите и минавановете, за които ще бъдат използвани най-съвременни хибридни технологии."

Подобна политика поставя под заплаха съществуването на популярни модели на японската компания като Colt/Mirage или Lancer. Засега не е ясно дали Mitsubishi напълно ще се откаже от подобни автомобили, но се предполага, че моделите тип "седан" и "хечбек" ще бъдат поверени на алианса Renault-Nissan. С него компанията подписа договор за сътрудничество само преди месец. Освен това двете страни се разбраха и за обмен на технологии и съвместна разработка на малък електромобил.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Никой не е съсипал Nissan.От години японците трудно издържат на постоянно растящите разходи за технологична и развойна дейност и взеха да търсят с кой да се кооперират за да си поделят това перо. Двигатели на Рено вече 20 години се слагат в модели на Volvo, Nissan и не малко други производители на леки автомобили. Немците доста вдигнаха (и продължават да вдигат) летвата в развойната дейност и става все по-трудно да се съревноваваш с тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
misanthrope
преди 10 години
Тия рендета съсипаха Нисан, сега ще съсипят и Мицубиши. Как са се разбрали, като Нисан от години са в нишата на всъдеходите и са оставили леките на Рено ( единствено Микра и ГТР все още се развиват)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още