IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мощността на Audi Sport Quattro намаля двойно по пътя към конвейера

Серийната версия на модела ще се предлага с 2.5-литров мотор с около 360 к.с.

09:59 | 14.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Audi</em></p>

Снимка: Audi

Новата суперкола на Audi трябва да бъде готова през 2015 г., като най-вероятно това ще бъде серийна версия на показания на изложението във Франкфурт Sport Quattro Concept. Продуктовият модел обаче ще бъде с два пъти по-малка мощност от изложения тази есен прототип, твърди Auto Motor und Sport.

Под капака на концепта от Франкфурт бе разположен 4.0-литров V8 двигател и електромотор, генериращи обща мощност от около 700 к.с. Според новите информации обаче ръководството на Audi е взело решение да се откаже от хибридния агрегат и той ще бъде заменен от 5-цилиндров бензинов мотор с обем 2.5 литра.

Същият двигател в момента се поставя на Audi TT в най-мощната му версия - RS. Неговата мощност е 340 к.с., но до 2015 г. ще бъде модернизиран и вече ще разполага с около 360 к.с. Както личи от името - Quattro, автомобилът ще бъде със задвижване на четирите колела.

Твърди се още, че от конструктивна гледна точка новата суперкола на Audi ще бъде "роднина" на модела А6. За конструкцията на машината ще бъдат използвани предимно алуминий и карбон, което ще позволи теглото на автомобила да бъде ограничено до 1300 кг.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още