IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Литекс Моторс продава по над 100 автомобила на месец

До края на годината заводът в Ловеч ще сключи нови договори за износ на коли от всички модели

16:50 | 15.07.14 г.
Литекс Моторс продава по над 100 автомобила на месец

Автомобилният завод  "Литекс Моторс" в Ловеч продава по над 100 автомобила на месец към момента, съобщи директорът на завода Андон Димитров, цитиран от БТА. 

До края на годината ръководството на завода ще сключи нови договори за износ на коли от всички модели, които се произвеждат тук, каза още Димитров. До три седмици ще бъде сключен договор с дистрибутор в Сърбия, а през следващите месеци и с представители от Словакия, Румъния, Турция, Унгария и Чехия, уточни той.

1000 автомобила ще има на склад в завода, за да може да се задоволи търсенето на пазара, както у нас, така и за износ, каза още той.

Според Димитров износът за Италия и Македония засега се осъществява съвсем ритмично.

Трябва да се увеличи и броят на работниците. В момента те са 200 и произвеждат 5000 коли за година. Тенденцията е броят им да се увеличи до 2000, за да може да се стигне до производството на 50 000 коли годишно.

Освен произвежданите до момента два вида автомобили, в серийно производство влиза и джип Great Wall Speed 5 с дизелов двигател в няколко версии, които напълно ще бъдат разработени от специалистите в завода в Ловеч, стана ясно още от думите на Димитров.

През следващите години някои от детайлите по автомобилите няма да се внасят от Китай, а ще се произвеждат в България, тъй като на територията на завода ще започнат да работят бояджийски и заваръчен цех.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още