IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lexus патентова името на новата си суперкола

Компанията запази търговските марки LC 500 и LC 500h

12:37 | 06.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концепцията LF-LC. Снимка: Lexus</p>

Концепцията LF-LC. Снимка: Lexus

Новият суперавтомобил на Lexus ще носи името LC 500, пише изданието Аutoguide, като посочва, че японската компания е регистрирала в патентното ведомство търговските марки LC 500 и LC 500h.

Бъдещият спортен автомобил на Lexus ще се превърне в наследник на LFA и ще бъде вдъхновен от концепцията LF-LC, за която от компанията вече потвърдиха, че ще има серийна версия.

Новият суперавтомобил на Lexus ще бъде предложен в две версии. Първата ще бъде бензинова и ще носи името LC 500, а втората ще има хибриден агрегат и ще се нарича LC 500h.

На този етап информация за задвижващите агрегати липсва, но според Аutoguide бензиновият модел ще се задвижва от преработен вариант на 5.0-литровия V8 двигател, който сега се поставя на RC F. За хибридната модификация се очаква да получи 3.5-литров V6 и електромотор, генериращи обща мощност от около 500 к.с.

Lexus LC 500 и LC 500h най-вероятно ще използват базата на следващото поколение LS, което трябва излезе още догодина. Пазарната премиера на спортните модели ще се състои през втората половина на 2017 година, сочи информацията.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още