IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанският крал срещна своя първи автомобил

Това стана при посещение в завода на Seat

15:10 | 15.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Фелипе Шести (в средата) вижда първата си кола. <em>Снимка: Seat</em></p>

Фелипе Шести (в средата) вижда първата си кола. Снимка: Seat

Кралят на Испания Фелипе Шести бе изненадан със среща със своя първи автомобил, съобщават от Seat. Това се е случило при посещение в завода на марката в Марторел.

Кралят посети съоръжението в Марторел, за да се запознае с някои от бъдещите модели на Seat. Той обаче не предполагаше, че го очаква голяма изненада, споделят от испанската марка.

Докато разглеждал производствените линии и концептуалните коли на Seat, вниманието на Фелипе Шести било привлечено от една златиста Ibiza. Кралят веднага разпознал автомобила, това била първата кола в живота му.

Фелипе Шести получил машината от своя баща Хуан Карлос през 1986 година по случай 18-тия си рожден ден. Автомобилът е оцветен в кралско златисто и е оборудван с екстри, които се появяват в линията на модела години след това - 1,5-литров двигател с инжекцион, климатик и др. Дори седалките са уникални, съобразени с ръста и теглото на аристократа.

Инженерите на Seat възстановили колата специално за този случай. Двигателят й, на който са навъртени 152 000 км, не бил стартиран в продължение на 16 години, което наложило сериозен ремонт. От освежаване се нуждаели също така екстериора и интериора, както и спирачките.

Първият автомобил на Фелипе Шести няма да се върне при своя собственик. Той ще бъде изложен редом до още 250 специални коли в историческия център на Seat.

Още снимки от събитието вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още