IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещото спортно купе на Infiniti

Концепцията Q60 се качва на конвейера още тази година

12:45 | 05.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Infiniti</em></p>

Снимка: Infiniti

Концепция на ново спортно купе, което ще се качи на поточните линии още тази година, показа японската компания Infiniti. Моделът носи името Q60 и ще бъде напълно разкрит след броени дни в Детройт.

Описван от производителите като "спортно премиум купе", новият модел демонстрира динамичен и изискан стил, като дизайнът му до голяма степен повтаря този на показаната през миналата година концепция Q80. Редица елементи са ни познати и от спортния Q50 Eau Rouge.

Към момента няма много информация за луксозното спортно купе, но все пак става ясно, че моделът е оборудван с 21-инчови джанти, има седалки в конфигурация 2+2, ръчно изработен интериор и елементи от истински карбон.

Снимки на интериора липсват, но японците уточняват, че салонът е не само луксозен и спортен, но и много просторен.

Задвижващата система на модела остава мистерия, като най-вероятно подробностите за нея ще бъдат съобщени при премиерата на модела. Тя ще се състои в средата на януари по време на автосалона в Детройт.

Моделът трябва да се качи на поточните линии на завода на Infiniti във Великобритания още през тази година. А от 2017 година да се произвежда и в Мексико.

Още статии с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още