IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платиха 700 хил. долара за ново BMW M5

Моделът е последния от специалната серия "30 Jahre"

17:18 | 19.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Barrett Jackso</em></p>

Снимка: Barrett Jackso

Рекордно високата сума за нов модел на BMW бе платена на търг на аукционната къща Barrett Jackson. Наддаванията за последния екземпляр от специалната серия "30 Jahre" на BMW M5 приключиха при залог от 700 000 долара, съобщава Street Survival.

Street Survival е фондация на BMW Car Club of America, която ще получи цялата сума от търга, за да подпомогне програмата си за безопасно шофиране, предназначена за най-младите автомобилисти.

Собственик на последното BMW M5 "30 Jahre" стана пилотът от NASCAR Рик Хендрик. Той заяви, че автомобилът ще бъде съхраняван в музей в Конкорд, Северна Каролина, заедно с още над 200 специални автомобила.

"Щастлив съм, че успях да купя колата, но от сега ви казвам, че тя няма да излезе на пътя. Ще я изложим до суперхибрида BMW i8, който е боядисан в същия цвят", каза Хендрик.

Въпросната специална серия на BMW M5 бе пусната през миналата година, за да отбележи 30-годишнината на спортния седан. Автомобилът разполага с увеличена до 600 к.с. мощност и е способен на спринт от място до 100 км/час за 3,9 секунди. Максималната скорост на движение достига 305 км/час.

Всички екземпляри са боядисани в уникален тъмно-сив цвят, като разполагат с хромирани акценти по каросерията. Специални са също така 20-цоловите двуцветни джанти от лека сплав, както и използваните кожа и алкантара в интериора.

Юбилейната серия е ограничена до само 300 екземпляра. Обявената от BMW цена е 138 275 долара, или около 5 пъти по-ниска от сумата, която плати Рик Хендрик.

Още за модела четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още