IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първото Bentley Bentayga е за Елизабет II

Новото возило на кралицата на Великобритания е от специална и съответно по-скъпа серия

22:23 | 17.09.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Моделът за Елизабет II вероятно ще бъде в различен цвят.&nbsp; Снимка: Automedia.bg</p>

Моделът за Елизабет II вероятно ще бъде в различен цвят.  Снимка: Automedia.bg

Първата бройка от всъдехода Bentley Bentayga ще бъде подарена на кралицата на Великобритания - Елизабет II. Това стана ясно в кулоарите на изложението във Франкфурт, където британският производител представи първия в историята си кросовър.

Да притежават специалната машина са се борили шейхове, футболисти и поп звезди, но в крайна сметка изпълнителният директор на Bentley - Волфганг Дюрхаймер, призна, че тя ще бъде връчена на кралската особа.

Стойността на автомобила не бе съобщена, но се знае, че той е от специална стартова серия -  First Edition, която стартира от 352 000 щатски долара. Това е близо със 100 000 долара повече от стандартния вариант.

Дюрхаймер разкри, че автомобилът ще бъде изпратен в шотландските владения на Елизабет II, по-точно в ловния замък Балморал в Абърдийншър, където пътищата са отлични за всъдехода Bentayga. Топ мениджърът не изключи възможността 87-годишната кралица сама да седне, макар и за малко, зад волана на автомобила.

Известно е, че Елизабет II е изкарала шофьорски курсове още преди Втората световна война и често управлява колите от своя голям гараж. Именно заради клиенти като нея Bentley са включили към опциите за Bentayga специална електрическа стълбичка, която струва 3100 долара.

Всъщност Bentley Bentayga ще е първият SUV автомобил в кралския гараж от марка, различна от Land Rover. Кралицата разполага с направена по поръчка лимузина на британската марка. Тя е на базата на модела Arnage с V8 мотор, развиващ 400 к.с. На свой ред Bentayga разполага с 608 к.с. и може да развие 301 км/ч.

Към момента над 3600 бройки от първия кросовър на Bentley вече са изкупени от клиенти, което по думите на Дюрхаймер надхвърля годишните производствени възможности на завода на компанията.

Още снимки на серийното Bentley Bentayga вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 5
Stone_Kold
преди 8 години
дъртото нема ***.......нищо 4удно да вкарат душата на дъртата в новороденото на оная там около тех дет скоро роди.....и да командва ве4но
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
ing5rov
преди 8 години
Ако ще и совалка да и подарят се тая...тия мумии дето се мислят за вечни , ще пукнат един ден в луксозните си дворци или коли с много повече ужас от нас робите !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още