IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla изтегля всичките си Model S заради възможна неизправност на коланите

Засегнати са всичките 90 000 автомобила, продадени в световен мащаб от 2012 г.

21:56 | 20.11.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Tesla изтегля всичките си Model S заради възможна неизправност на коланите

Производителят на електрически автомобили Tesla Motors Inc. изтегля всички свои луксозни седани Model S заради възможна неизправност на предпазните колани на предните седалки, съобщават от компанията.

Засегнати са всичките 90 000 автомобила, продадени в световен мащаб от 2012 г., посочва Ройтерс. Проблемът е в световен мащаб, като най-много са засегнатите коли в САЩ, по-малко в Европа и Азия. Това е най-голямото изтегляне за Tesla, която се задължава да провери колите за наличие на дефект.

Разходите за изтеглянето на автомобилите в глобален план ще бъдат „незначителни“, гласи съобщението на Tesla. Проблемът е бил открит след изпратен сигнал до компанията през ноември, след като предпазният колан на една от предните седалки на Model S се е разкопчал изведнъж, когато пътник се е обърнал назад, за да говори с возещите се на задните седалки.

Няма регистрирани инциденти или наранявания заради проблема, коментира говорител на Tesla. От компанията са изпратили мейли на собствениците на луксозния седан с молба да закарат автомобилите до някой от 125-те центъра за обслужване на Tesla в света за проверка на заключалката, която свързва механизма на предпазните колани към колата.

„Ще проверим всяка една кола“, заявява говорителят на Tesla. „Очакваме, че голяма част от коланите ще са изправни.“

През 2014 г. Tesla изтегли 29 222 седани Мodel S заради дефект при зареждането, който можеше да предизвика опасност от пожар. През 2013 г. от пазара бяха изтеглени 1 228 Model S заради съмнения относно здравината на монтажна скоба, засягаща задните седалки.

Tesla може да изпрати техници на клиентите си, ако се наложи, уверява още говорителят. Според представители на компанията ремонтирането на неправилно инсталиран предпазен колан отнема около 6 минути. Производителят на електрически автомобили дори съветва клиентите да тестват сами коланите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още
Финанси виж още