IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново арестуваха Карлос Гон

Токийската прокуратура разглежда нови обвинения за финансови машинации, извършени от изпадналия в немилост бивш ръководител на Renault и Nissan

12:46 | 04.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Карлос Гон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Карлос Гон. Снимка: Ройтерс

Бившият ръководител на автомобилния алианс Renault-Nissan Карлос Гон отново беше арестуван в Япония, съобщава Bloomberg. 

Той е бил задържан в своя дом в японската столица във връзка с нови подозрения за финансови злоупотреби, като прокуратурата смята, че Гон е отклонил към себе си 5 млн. долара от фондове, изпратени от клон на Nissan на компания за продажба на автомобили.

В началото на март 64-годишният Гон беше освободен под гаранция от 1 млрд. йени (9 млн. долара), като му беше поставена забрана да не напуска островната страна.

В сряда той обяви в Twitter, че планира пресконференция на 11 април.

Гон определи новия си арест като „отвратителен и произволен", отхвърляйки всички нови обвинения.

„Това е част от опита на някои хора от Nissan да ме накарат да мълча, като подвеждат прокурорите“, заяви той, като добави: „Мислят си, че могат да ме пречупят като ме арестуват отново“.

Според заместник-главния прокурор на Токийската прокуратура Шин Кукимото, поредният арест на Карлос Гон е свързан със съмнения за унищожаване на доказателства и риск от напускане на страната.

Конфискувани са лични вещи на бившия ръководител на Renault-Nissan като тетрадки и телефон. Взети също така са и телефонът и паспортът на неговата съпруга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още